header-logo2.png

İstanbul genelinde son zamanlarda oldukça fazla prim yapan bir takım ilçeler bulunmaktadır. Bu ilçeler arasında Çekmeköy gibi kendini ön planda göstermek isteyen ilçeler de yer almaktadır. İstanbul'un Anadolu yakasında bulunmakta olan Çekmeköy, daha öncesinde Ümraniye ilçesine bağlı bir belediye iken günümüzde artık ilçe olarak planlanmış ve bu şekilde idare edilmektedir. 2009 senesi itibari ile ilçe unvanına kavuşan ilçe, 150 kilometrekarelik bir alanda konuşlanmış durumdadır. Çekmeköy ilçesinin komşuları arasında; Beykoz ilçesi, Şile ilçesi, Ümraniye ilçesi ve Sancaktepe ilçesi yer almaktadır. Buna ilave olarak Çekmeköy'ün Ömerli Barajı'na komşu olduğu bilinmektedir. Böylesine bir konumda olan Çekmeköy ilçesinin kendisine göre cezbedici birbirinden güzel birçok özelliği bulunmaktadır. 

Merkezi Bir İlçe: Çekmeköy!
Çekmeköy denildiği zaman akla ilk gelen hususlardan birisi ilçenin ulaşım kolaylığı olarak bilinmektedir. Çekmeköy, hem Boğaziçi Köprüsü'ne hem de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne bağlantı yolları sunmaktadır. Sadece otobüs hatlarına değil ayrıca metro hatlarına yakın olması ve metro ile şehrin her tarafına ulaşımın olması Çekmeköy ilçesini taşınmak için mantıklı ilçelerden birisi haline getirmektedir. 

Doğa İle İç İçe!
Çekmeköy, İstanbul'da yer alan diğer birçok ilçeye göre oldukça doğa ile barışık bir ilçe olarak bilinmektedir. İstanbul'un oksijen deposu olarak bilinen Alemdağ Ormanı, Sultançiftliği Taşlıtepe Ormanı ile Taşdelen Ormanı gibi ormanlar bu ilçede yer almaktadır. Ayrıca Çekmeköy'ün zemini oldukça sağlam kayaçlardan oluşmaktadır. Bu nedenle beklenen deprem yönünden de oldukça avantajlı bir konum olarak bilinmektedir. Çekmeköy ilçesinde yer almakta olan Taşdelen Ormanı içerisinde yer alan 800 dönümlük geniş bir piknik alanı bulunurken aynı zamanda burada yer alan Taşdelen Suyu ilçeye birçok yerli ve yabancı turisti bölgeye çekmektedir. 

Sosyal Bir İlçe!
İlçenin en güzel yanlarından birisi de sosyal imkanları olarak karşımıza çıkması olarak bilinmektedir. Orman havası ve parklarda zaman geçirmek isteyen tüm bireylere ev sahipliği yapmaya hazır olan Çekmeköy içerisinde yer alan Doğa Park hem ilçe sakinlerini hem de ilçe dışından birçok kişiyi bünyesine çekmeyi başarmaktadır. Ayrıca Doğa Park içerisinde kapalı spor imkanları da yer almaktadır. Çekmeköy ilçesinde yer alan Özyeğin Üniversitesi ve İstinye Üniversitesi de ilçenin aktif ve kültür merkezi olmasını sağlamaktadır. 

Yapılan Yatırımın Kazandırdığı İlçe!
Emlak sektöründe yapacağınız yatırımlarda Çekmeköy ilçesi fazlaca kazanç sağlayacak ve sizlere avantajlı lokasyon imkanları, yeşil doğası ve sosyal imkanları ile büyük avantajlar getirmiş olacaktır. Sizlerde ilçede yer alan konut projelerine başvuru yaparak ve yatırım yaparak oldukça kazançlı sonuçlar ile kısa vade içerisinde karşılaşabilir ve yeni yatırımlar yapmak için bütçe hazırlayabilirsiniz. 

Diğer Bloglar

Acarverde'de Emlak Değerlendirmesi

Acarverde'de Emlak Değerlendirmesi

Emlak sektörünün yeni gözde projelerinden birisi olan Acarverde, yapmış olduğu proje genelinde 3 farklı kulede yer almaktadır.

İstanbul’da Kiraların Düşük Olduğu İlçeler

İstanbul’da Kiraların Düşük Olduğu İlçeler

Kira seviyelerinin yanı sıra önemli olan bir diğer nokta yatırım yapacak bireylerin bu ilçelere yatırım yaptıklarında karşımıza çıkacak olan yatırımın geri dönüş süresidir.

Neden Acarkent'te Yaşamalıyım ?

Neden Acarkent'te Yaşamalıyım ?

Acarkent sitesi, İstanbul’un hem oksijenini hem de yeşilliğini fazlaca alan ve sahip olan Beykoz isimli ilçede kurulmuştur.